четвер, 20 квітня 2017 р.

У Путіна визрів черговий план по Донбасу, — Bloomberg

Путін вирішив повністю відокремити Донбас за рахунок поступової інтеграції з Росією, але без офіційного визнання.

Як повідомляє Bloomberg з посиланням на три джерела, близьких до влади в Москві, зараз Кремль зайнятий посиленням контролю над ОРДЛО.

Незважаючи на те, що Кремль продовжує публічно підтримувати угоду, підписану в 2015 році за участю Франції та Німеччини, реальна стратегія Путіна спрямована на те, щоб повністю відокремити Донбас від України через поетапну інтеграцію з Росією.
Згідно з інформацією видання, РФ діє поступово, використовуючи в тому числі економічну блокаду, здійснювану українськими активістами, а також вибудовуючи ключові економічні зв’язки з ОРДЛО.

Як приклад наводиться зменшення тарифів на транспортування вугілля і залізної руди в пункти, де металургійна промисловість забезпечує більшість робочих місць.

Представник партії «Єдина Росія» Костянтин Затулін упевнений, що РФ зробила ще один крок в бік відділення Донбасу. Раніше Путін визнав «паспорти» ОРДЛО.

Як зазначає видання, зараз Кремль розглядає можливість полегшення отримання російського громадянства для жителів цих «республік». Якщо рішення буде прийнято, то воно різко ускладнить спроби Києва відновити контроль над усім Донбасом. Заступник глави Адміністрації Президента Костянтин Єлісєєв впевнений, що в Україні Москва застосувала вже відпрацьований у Придністров’ї сценарій.


Немає коментарів:

Дописати коментар