субота, 22 квітня 2017 р.

Стали відомі нові подробиці втручання РФ у американські вибори

Представники розвідки Сполучених Штатів Америки вважають, що Російська Федерація намагалася вплинути на президентські вибори в США не тільки через кібератаки. Агенти Росії могли використовувати радників Дональда Трампа.

До такого висновку прийшли агенти ФБР, які займаються розслідуванням втручання Російської Федерації в американські вибори президента, повідомляє один з авторитетних телеканалів.
Однак співрозмовники не змогли сказати, чи знав Пейдж про те, що його, можливо, використовували росіяни або колишній радник Трампа спілкувався з російськими агентами неусвідомлено.

Сам Пейдж категорично відкидає підозри про те, що він коли-небудь займався збором даних для Російської Федерації. За словами екс-радника, він, навпаки, допомагав американським розвідникам.

Пейдж підкреслив: «Будь-який російська людина може обмінюватися інформацією з російським урядом, так і я обмінювався в минулому з ЦРУ, ФБР та іншими урядовими установам».

Однак в розвідці Сполучених Штатів вважають, що РФ намагалася проникнути у внутрішню роботу кампанії Трампа з використанням каналів зворотного зв’язку в спілкуванні з людьми з оточення американського президента.

Джерело зазначає, що Пейдж — далеко не єдиний радник Дональда Трампа, хто, на думку європейської та американської розвідки, ділився інформацією з офіційними особами Росії та іншими росіянами під час передвиборної кампанії в США.

Телеканал додає, що частота і обсяг цих контактів якраз і викликали інтерес у американської розвідки. Співрозмовники телеканалу відзначили, що промова Пейджа з критикою політики США щодо Росії в липні 2016 року в Російській економічній школі (РЕШ) привернула увагу ФБР і викликала побоювання, що він міг бути скомпрометований російською розвідкою.




Немає коментарів:

Дописати коментар