пʼятниця, 21 квітня 2017 р.

Гонтарєва обіцяє, що російські банки спокійно працюватимуть в Україні

Глава Нацбанку Валерія Гонтарєва заявила, що ситуація із блокуванням відділень банків із російським капіталом в Україні вирішилась. Усі фінансові установи можуть працювати в штатному режимі. Про це заявила глава НБУ на круглому столі в Вашингтоні.

За словами Гонтарєвої, на даний момент в Україні спостерігається тенденція на скорочення присутності російських банків на території України. Більшість фінансових установ, котрі мають російський капітал, згортають свою роботу в Україні.

Головне завдання Нацбанку в даній ситуації полягає в забезпеченні виконання гарантій, даних банками українським клієнтам, які зберігають в них власні кошти. Тому убезпечення відділень російських банків від дій так званих «націоналістів», котрі, як вважає Гонтарєва, націоналістами не є і ніколи не були, лягло на плечі НБУ. Глава регулятора підтвердила, що НБУ зі своєю роботою справився.

Тим часом, як заявила Валерія Гонтарєва, результати аудиту ПриватБанку показали, що крім 143 млрд грн, вже спрямованих на його докапіталізацію, фінустанова потребує ще щонайменше  30 млрд гривень.

Вона також зазначила, що зараз компанія E&Y ще не підготувала остаточного аудиторського звіту щодо ПриватБанку, проте кінцева сума буде оприлюднена до кінця квітня 2017 року.



Немає коментарів:

Дописати коментар