субота, 15 квітня 2017 р.

Кати Небесної Сотні збираються втекти з України

Четверо екс-співробітників Харківського батальйону МВС «Беркут», щодо яких ведеться розслідування Генпрокуратури про злочини і розстріли під час Майдану, хочуть втекти з України.

Про це повідомляє Liga.net. Фігуранти справи сказали, що «знаходитися в Україні стало небезпечно». На сьогоднішній день невідомо, де перебувають екс-правоохоронці. З таким зверненням виступили Віталій Гончаренко, Артем Войлоков, Олександр Кост і Владислав Мастега.

«Коли 7 квітня 2017 року Сергій Горбатюк, начальник Департаменту спецрозслідування ГПУ, привселюдно заявив і почав погрожувати суддям Апеляційного суду кримінальним переслідуванням за те, що вони посміли випустити харківський «Беркут» на свободу, надії на чесний розгляд цієї справи просто випарувалися, а перебувати на території на Україні нам просто небезпечно», — поскаржилися вони.

Екс-беркутівці розповіли про численні проблеми в їхньому житті після «перемоги так званої Революції Гідности». Їх разом з сім’ями залишили майже без джерел доходу, а самі вони «піддаються кримінальному переслідуванню». Колишні співробітники «Беркута» заявили, що готові доводити свою невинність перед судом.

Апеляційний суд 6 квітня 2017 роки випустив з-під варти під особисте зобов’язання екс-беркутівця Віталія Гончаренко. Його підозрюють в розстрілах трьох осіб 18 лютого 2014 під час протестів на Майдані. Його разом з ще трьома екс-бійцями «Беркута» затримали в червні 2016 року в Харкові. До цього вони були на службі в поліції.


Немає коментарів:

Дописати коментар