вівторок, 25 квітня 2017 р.

Андрій Сенченко назвав критичну помилку України в Гаазі

Україна припустилася помилки, коли подала позов до Росії в Міжнародний суд ООН лише по дискримінації кримських татар і українців в анексованому Криму і підтримці тероризму на Донбасі, в той час, як треба було пред’являти претензії щодо очевидних фактів — російського вторгнення і ведення агресивної війни. Про це заявив політик Андрій Сенченко.

«Наша держава тактично зробила серйозну помилку. Потрібно було подавати позови більш глобального характеру, пов’язані із захопленням Криму та подальшою його анексією, з веденням агресивної війни і окупацією Донбасу. На жаль, ці позови не були подані, тому що логіка нашої влади така — Російська Федерація ніколи не погодиться на розгляд цих претензій. Але сам факт подачі таких позовів — це важливий меседж для всього світу», — підкреслив Сенченко.

За словами політика, якщо Москва відмовиться від розгляду подібних заяв в об’єктивному міжнародному суді, то це тільки посилить позиції Києва. «Факт відмови якраз і підтверджував би неадекватну поведінку Росії, порушення нею міжнародних угод, Статуту ООН і т. д.», — зазначив Сенченко.

Коментуючи рішення Гаазького суду за двома позовами до РФ, він сказав: «Відмовили в заходах забезпечення, які просила наша країна за Конвенцією про заборону фінансування тероризму».

На думку Сенченка, це продемонструвало слабкість позиції України в такій постановці питання. «Всім очевидно, що у нас йде війна, а не відбувається терористичний акт», — додав він.



Немає коментарів:

Дописати коментар