пʼятниця, 21 квітня 2017 р.

Швеція пригрозила можливим загарбникам Готланду

Прем’єр-міністр Швеції Стефан Левен під час інспекції військового контингенту на Готланді заявив, що будь-яке вороже вторгнення на острів дорого обійдеться загарбникам, «їм буде дуже боляче про це згадувати». «У світі зараз напружена обстановка. Ми бачимо, що відбувається на Україні і в Балтійському морі. Зараз для Швеції важливо показати рішучість. Ми збираємося захищати нашу територію незалежно від того, хто на нас нападе», — заявив Левен під час спільної з міністром оборони країни Петером Хультквістом поїздки на Готланд.

«Це ніякий не секрет, що Готланд розглядається як стратегічний пункт», — пояснив Левен.
Хультквіст, в свою чергу, зазначив, що розгортання додаткових сил, а також зміцнення ППО острова — це сигнал Швеції всім її сусідам.

У вівторок на стрільбищі неподалік від Вісбю прибув генерал США Девід Перкінс, який також зустрівся з командуванням бойової групи «Готланд».

«Готланд — це непотоплюваний корабель, і він має стратегічне значення для всього регіону. Міцна оборона в цьому пункті важлива не тільки для Швеції», — заявив генерал.
Нагадаємо, у вересні минулого року Швеція повернула постійні війська на острів Готланд в Балтійському морі.

Зазначимо, влітку 2015 року голова адміністрації Готланду Сесілія Шелин-Сейдегорд, що заявила острів є ідеальним плацдармом для ракетного обстрілу.

Влітку на Готланді прибуде шведська бойова група.




Немає коментарів:

Дописати коментар