четвер, 26 травня 2016 р.

В Японії відкривається саміт G7

Мова піде про подовження санкцій до Росії.

В Японії 26 травня починає роботу саміт країн «Великої сімки» — G7. Місцем проведення зустрічі, яка розрахована на 3 дні, обраний острів Хонсю, політики будуть засідати на території національного парку Ісе-Сіма на узбережжі Тихого океану. У Японії запроваджено посилені заходи безпеки — до охорони порядку залучено 23 тисячі поліцейських.

Відомо, що в Японії вже перебувають президент США Барак Обама, прем’єр-міністри Великої Британії та Канади Девід Кемерон і Джастін Трюдо. Також у саміті візьмуть участь прем’єр Японії Сіндзо Абе, канцлер Німеччини Ангела Меркель, президент Франції Франсуа Олланд, голова ради міністрів Італії Маттео Ренці. На неофіційній частині саміту будуть присутні лідери ЄС — голова Європейської ради Дональд Туск і голова Європейської комісії Жан-Клод Юнкер.

Лідери цих країн поговорять про боротьбу з тероризмом, територіальні спори, ядерну зброю, мігрантів, енергетику. Чимала увага буде приділятися питанням економіки та фінансової політики.

Нагадаємо, у зв’язку з окупацією Криму Росією був скасований саміт «Великої вісімки» (G8), який повинен був відбутися в Сочі в на початку липня 2014 року. Лідери семи країн «Вісімки» заявили про призупинення членства в ній Росії доти, поки ця країна не змінить політичний курс. Тому на зустріч зібралася не «Велика вісімка» в Сочі, а «Велика сімка» в Брюсселі.

На саміті G7 в нинішньому році мова піде про продовження санкцій проти Росії. Лідери країн «Великої сімки» мають намір пов’язати зняття санкцій з РФ тільки з виконанням всіх умов Мінських угод. Терористи не тільки регулярно порушують Мінські угоди, а й перешкоджають діяльності Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ на тимчасово окупованих територіях Донецької області.

Уряд Японії порівнює поведінку РФ по відношенню до України з діями Китаю в Південно-Китайському і Східно-Китайському морях. Тому Токіо наполягає на єдиній позиції «Великої сімки» по відношенню до обох країн. Очікується, що на зустрічі G7 лідери виступлять проти дій Китаю в Південно-Китайському морі.

http://www.global-analityk.com/noviny/%D0%B2-%D1%8F%D0%BF%D0%BE%D0%BD%D1%96%D1%97-%D0%B2%D1%96%D0%B4%D0%BA%D1%80%D0%B8%D0%B2%D0%B0%D1%94%D1%82%D1%8C%D1%81%D1%8F-%D1%81%D0%B0%D0%BC%D1%96%D1%82-g7/

Немає коментарів:

Дописати коментар