пʼятниця, 20 травня 2016 р.

Пентагон: Ми повинні почати розминати наші стратегічні м’язи

Зовнішня політика Росії рухається до конфронтації, заявив перший заступник міністра оборони США Роберт Уорк. На його думку, Москва вважає такий розвиток подій «конкурентними відносинами і нормальним станом справ», але це не так.

При цьому Уорк назвав період холодної війни прикладом «відкритого конфлікту». За словами заступника міністра, аж до 2012 року США скорочували свої сили в Європі в знак того, що Вашингтон був готовий стати партнером Москви. «Але через дії росіян ми вважаємо дуже важливим надання підтримки нашим союзникам на півночі, на сході, в центрі та на півдні», — заявив один з цивільних керівників міністерства оборони.

За його даними, США розмістять повністю оснащену дивізію в Європі до кінця 2017 року. У неї, зокрема, будуть включені, повітряно-десантна і бронетанкова бригади. «Це лише посилює стримування. Ми не намагаємося йти на провокації. Ми робимо це у відповідь на російські дії, які всі ми бачимо», — додав Уорк.

«Ми повинні почати розминати наші стратегічні м’язи, чого ми не робили з часів закінчення холодної війни», — вважає він. На думку заступника голови Пентагону, США намагаються стримувати Росію «збалансованим чином» замість того, щоб викликати конфлікт між двома державами. «Ми не хочемо повертатися до ядерного жаху холодної війни», — додав він.

Також Уорк вважає конфронтаційною реакцію Москви на розміщення систем ПРО в Румунії. «Загрози, які були висловлені щодо Румунії та наших польських союзників, просто неймовірні. Це ознака конфронтації», — вважає він.
У проекті оборонного бюджету США на 2017 рік закладено 3,4 млрд доларів на посилення безпеки союзників США в Європі. Це майже в чотири рази більше, ніж в поточний період. У тексті бюджетного законопроекту уточнюється, що ці гроші призначені «на значне розширення» американської присутності в Європі, включаючи «розгортання там додаткових сил США і відправку туди техніки для забезпечення можливості розміщення додаткової бронетанкової бригади».

У березні глава Пентагону Ештон Картер назвав п’ять глобальних загроз безпеці США, поставивши Росію на перше місце. «Сьогоднішня ситуація в сфері безпеки значно відрізняється від того, що було в останні 25 років. Вона вимагає нових підходів», — вважає міністр.

У листопаді 2015 року Картер заявив, що Росія кидає виклик міжнародному порядку, і США модернізують свої збройні сили для стримування російської агресії.

http://www.global-analityk.com/noviny/%D0%BF%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%B0%D0%B3%D0%BE%D0%BD-%D0%BC%D0%B8-%D0%BF%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%BD%D1%96-%D0%BF%D0%BE%D1%87%D0%B0%D1%82%D0%B8-%D1%80%D0%BE%D0%B7%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B8/

Немає коментарів:

Дописати коментар