пʼятниця, 13 травня 2016 р.

Військове угруповання Росії в Криму постійно збільшується

В окупованому Росією Криму постійно проходять планові ротації військового персоналу і проводиться розвідка місцевості. Загальна кількість Збройних сил Росії на півострові збільшується, сказав в ефірі Радіо Крим.Реаліі спікер Генерального штабу Збройних сил України Владислав Селезньов.

«Починаючи з лютого 2014 року, угруповання Збройних сил Російської Федерації на території тимчасово окупованого Криму постійно зростає. Причому воно зростає не тільки в кількісному плані, але і в якісному. Завдяки тому, що постійно на всіх ключових полігонах півострова проходять навчання, спрямовані на підвищення бойових можливостей тих підрозділів, які знаходяться на території Криму. Це, відповідно, дає результати», — сказав Селезньов.

Представник Генштабу України доповнив, що в Криму, особливо в прикордонних з материковою Україною районах, ведеться постійна «розвідка місцевості».

«Там відбуваються постійні планові ротації тих підрозділів, які виконують завдання на півночі півострова... Що стосується безпілотних літальних апаратів і гвинтокрилів, то з їх допомогою проводяться планові заходи з дорозвідки місцевості для того, щоб офіцери штабів Збройних сил Російської Федерації, розгорнутих на півночі півострова, мали оперативну і достовірну інформацію про стан справ уздовж лінії розмежування, уздовж адміністративного кордону між Автономною Республікою Крим і Херсонською областю», — пояснив Селезньов.

Українська розвідка регулярно повідомляє про переміщення російських озброєнь у Криму, навчаннях і тренуваннях російської армії на півострові.
3 травня Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомило, що Росія активно завозить до Криму нові типи озброєння, включаючи підводні човни з новітніми крилатими ракетами і берегові ракетні комплекси, а також підсилює авіаційне і корабельне угруповання.

У Міноборони Росії також не приховують активних військових навчань армії на території півострова.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

http://www.global-analityk.com/noviny/%D0%B2%D1%96%D0%B9%D1%81%D1%8C%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%B5-%D1%83%D0%B3%D1%80%D1%83%D0%BF%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%BD%D1%8F-%D1%80%D0%BE%D1%81%D1%96%D1%97-%D0%B2-%D0%BA%D1%80%D0%B8%D0%BC%D1%83-%D0%BF/

Немає коментарів:

Дописати коментар