вівторок, 24 травня 2016 р.

Угоди про асоціацію Євросоюзу з Грузією і Молдовою наберуть чинності 1 липня

Міністр закордонних справ і європейської інтеграції Молдови Андрій Галбур, беручи участь у засіданні, наголосив на необхідності зміцнення співпраці зі східними партнерами.

Рада закордонних справ Євросоюзу у понеділок завершила ратифікацію угоди про асоціацію Грузії і ЄС, повідомив МЗС Грузії. За даними відомства, тепер угода набуде чинності в наступному місяці або на початку липня.

Міністерство закордонних справ і європейської інтеграції Молдови також повідомило, що угоду про асоціацію з Молдовою і Грузією вступить в силу з 1 липня цього року.

«Глава європейської дипломатії Федеріка Могеріні оголосила сьогодні про те, що на засіданні Ради ЄС у закордонних справах затверджено рішення про вступ в силу угоди про асоціацію з Молдовою і Грузією з 1 липня», — йдеться в повідомленні молдавського відомства.

Міністр закордонних справ і європейської інтеграції Молдови Андрій Галбур, беручи участь у засіданні, наголосив на необхідності зміцнення співпраці зі східними партнерами у зв’язку з внутрішніми і зовнішніми ризиками, йдеться в повідомленні міністерства.

У повідомленні МЗС Грузії наголошується, що підписання угоди про асоціацію — «ще одна важлива дата для відносин між ЄС і Грузією», позаяк угода про асоціацію «стане основною нормативно-правовою базою для співпраці на новому більш високому рівні».

«Політична асоціація Грузії і процес економічної інтеграції, які включають в себе впровадження європейських політичних, економічних, соціальних і правових стандартів, пройде необоротно і повним ходом», — йдеться в повідомленні МЗС Грузії.

У 2014 році угоди про політичну асоціацію з ЄС підписали Україна, Грузія і Молдова. Безвізовий режим був введений Євросоюзом тільки з останньою. У лютому цього року єврокомісар з питань міграції, внутрішніх справ та громадянства Дімітріс Аврамопулос повідомив, що Євросоюз може скасувати візовий режим для Грузії до літа 2016 року. «Єврокомісія готується переслати законодавчу пропозицію Європарламенту і країнам-членам ЄС. Остаточне політичне рішення має бути прийняте Європейською радою і Європарламентом, після того як буде представлено законодавчу пропозицію. Це, можливо, відбудеться влітку, а можливо — ще раніше», — сказав дипломат.

http://www.global-analityk.com/noviny/%D1%83%D0%B3%D0%BE%D0%B4%D0%B8-%D0%BF%D1%80%D0%BE-%D0%B0%D1%81%D0%BE%D1%86%D1%96%D0%B0%D1%86%D1%96%D1%8E-%D1%94%D0%B2%D1%80%D0%BE%D1%81%D0%BE%D1%8E%D0%B7%D1%83-%D0%B7-%D0%B3%D1%80%D1%83%D0%B7%D1%96/

Немає коментарів:

Дописати коментар