середа, 18 травня 2016 р.

В Україні видали книгу «Як облаштувати Росію» після її розпаду

В Україні вийшла друком книга, в якій змодельовано майбутнє Російської Федерації. Видання містить матеріали експертної дискусії за участі провідних українських та зарубіжних фахівців у галузі росієзнавства. Проект реалізовано товариством «Ерзань Вал» та аналітичним центром «Українські студії стратегічних досліджень».

Як розповів директор аналітичного центру «УССД» Юрій Сиротюк, книга буде цікавою не лише для широкого загалу читачів, а й для аналітиків та експертів з Європи та світу.

Наукова праця видана двома мовами — українською та англійською. Її планують розіслати у провідні аналітичні інститути світу, зокрема до розвідувально-аналітичної компанії Stratfor, фахівці якої раніше уже передбачили розпад сучасної РФ.

«Цікаво, що Росія постійно нав’язує дискусію, якою має бути Україна, наша Конституція, місцеве самоврядування, чиї права в нас потрібно захищати тощо. Ми ж мали нахабність обговорити на професійному рівні, якою має бути простір Росії, аби нам, українцям, було зручно жити поряд із таким сусідом», — наголошує Сиротюк.

Експерти дійшли висновку, що федеративний устрій РФ — це лише ширма, за якою ховають пригноблені народи.
«До прикладу, якута, який живе в багатому на алмази регіоні, замість жити і багатіти, женуть, як собаку, вмирати під Донецький аеропорт. Бурятів, які мають найбільші запаси прісної води у світі, теж женуть умирати невідомо за що. Усі ці національні меншини безправні, бідні та пригноблені», — зазначає він.

Експерт каже, що книга буде цікавою і для людей, які живуть у нинішній РФ, тож її планують перекласти російською мовою.

Експерти в книзі змоделювали те, що може статися з РФ найближчим часом.

«Ми подали унікальні мапи-схеми можливого розпаду Росії. І це не фантастика. Адже про це говорять і у Stratfor, про це пишуть відомі геополітики, серед яких Фрідман та інші», — додає Сиротюк.

Сиротюк пояснює, що до цього ґрунту автори лише додали наші українські знання.

«Ще сто років тому Юрій Липа написав подібну працю про розподіл Росії. А ми це оновили, додали апґрейд. І намагалися намалювати якусь позитивну перспективу для самих росіян. Важливо зрозуміти, що зараз на порядку денному не лише питання розпаду РФ. Маємо подбати про те, що станеться, коли впаде путінський режим. Що робитиме Україна, коли ця «бензоколонка з ядерною зброєю», її організовані та не дуже організовані банди мародерів стануть біля наших кордонів?», — наголошує він.

Співавтор дослідження переконаний, що справжня Росія — це країна в історичних межах Московії.

Уже зараз очевидно, що майбутнє Росії — не імперія, а низка незалежних держав. Те, що ми зараз називаємо «Росією», має залишитися в межах Москви і навколишніх областей, уточнює співавтор видання.

http://www.global-analityk.com/noviny/%D0%B2-%D1%83%D0%BA%D1%80%D0%B0%D1%97%D0%BD%D1%96-%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D0%B0%D0%BB%D0%B8-%D0%BA%D0%BD%D0%B8%D0%B3%D1%83-%D1%8F%D0%BA-%D0%BE%D0%B1%D0%BB%D0%B0%D1%88%D1%82%D1%83%D0%B2%D0%B0%D1%82/

Немає коментарів:

Дописати коментар