вівторок, 24 травня 2016 р.

Антимонопольний комітет розслідує справу щодо завищених цін на крупу


На думку представників АМКУ, існує справжня змова — виробники навмисно завищують ціни, оскільки ніяких передумов для цього немає. Наприклад штучно збільшується  собівартість гречки, і на сьогоднішній день завищення відбулося в потрійному розмірі, впевнені експерти, які звернули увагу на те, що це ще не кінець, і явно очікується продовження зростання цін. Зараз ціна гречки в супермаркетах варіюється між 41 і 45 грн. Хоча, за підрахунками експертів, вона повинна бути на рівні 13-16 грн за 1 кг.

Раніше повідомлялося, що подібне підвищення цін стало реальністю через те, що кілька виробників скупили всю гречку і тепер, змовившись, навмисно підвищують ціну не неї в магазинах. У той же час аналітики ринку звернули увагу на те, що купівельний інтерес до цієї крупи знижується. Україна в цьому році відводить під посіви гречки більшу площу, ніж в минулому.

Ситуацію,  що склалася прокоментував директор Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.

«Зараз всі продукти повинні дешевшати, натомість ціни нестримно ростуть. Це — як з гречкою: хтось «присів» на неї і намагається «зібрати усі вершки». Хоча АМКУ вже зацікавився цим питанням після сюжетів на телебаченні. Думаю, що почнеться розслідування, що хоч трохи зніме напругу на ринку», — сказав він.

При цьому Дорошенко зазначив, що підняття ціни на 100% ніяк не може бути виправдано зниженням врожаю на 10-15%.

«Так, гречки зараз засівають більше. Але далеко не факт, що навіть якщо засіють в півтора рази більше, ціни перестануть нестримно зростати, адже хтось може скупити весь урожай і потім перепродувати за високими цінами», — уточнив експерт.
Тим часом експерти прогнозують, що полуниця в пік сезону коштуватиме навіть 10 гривень за кілограм.

http://www.global-analityk.com/noviny/%D0%B0%D0%BD%D1%82%D0%B8%D0%BC%D0%BE%D0%BD%D0%BE%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D1%8C%D0%BD%D0%B8%D0%B9-%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D1%96%D1%82%D0%B5%D1%82-%D1%80%D0%BE%D0%B7%D1%81%D0%BB%D1%96%D0%B4%D1%83%D1%94-%D1%81/

Немає коментарів:

Дописати коментар