середа, 18 травня 2016 р.

Експерт розповіла, як Порошенко може виграти на президентських виборах

На майбутніх президентських виборах Петро Порошенко може здобути перемогу завдяки політтехнологічним хитрощам.

Про це розповіла Олена Дяченко, директор консалтингової компанії «Партія влади».

На думку експерта, навіть незважаючи на низькі рейтинги, Петро Порошенко має шанси в 2018 році піти на другий президентський термін. Зокрема, за допомогою адміністративного ресурсу.

«Технологічно зробити це нескладно. Команда президента спробує вивести у другий тур ще більш неприйнятного кандидата — наприклад, непримітного політика з третього-четвертого ешелону. Це максимально занизить явку виборців, оскільки частина громадян повністю розчарувалася в можливості впливати на політику за допомогою виборів і не прийде голосувати. А ті, хто прийшли, зроблять свій вибір керуючись принципом «інші ще гірші», — розповіла Дяченко.

Таким чином, за словами політтехнолога, ігноруючи президентські вибори, незадоволені виборці самі будуть підігравати перемозі кандидата з більш високим рейтингом.

Нагадаємо, що результати соцопитування від «Центру Разумкова», опубліковані 12 травня, продемонстрували те, що в першому турі нових президентських виборів Петра Порошенка підтримали лише 10% від числа опитаних.
Тим часом український політолог, керівник Центру «Третій сектор» Андрій Золотарьов, висловлюючись про поточну політичну ситуацію в Україні, заявив, що курс нинішньої команди президента України Петра Порошенка спрямований на політичне виживання.

Глава держави будує свій картковий будиночок, не враховуючи думку суспільства, експертів, грантоїдів, дотримуючись принципу «своїх не кидаємо і не здаємо».

На доказ політолог призводить призначення Юрія Луценка генпрокурором, згадує також Ігоря Кононенка — першого заступника голови депутатської фракції партії «Блок Петра Порошенка». З його слів, усі реформи, модернізації відкинуті в сторону, в тому числі «декорації відправлено в комору» (мається на увазі відставка уряду Яценюка).

В даний момент ведуться торги. Як засіб використовуються обшуки в великих компаніях. Як приклад політолог навів недавній обшук в офісі ПАТ «Укргазвидобування».

Як зазначає експерт, прояв політичної волі — це переписування законів під себе, як з призначенням Генпрокурора. Подібну модель він прогнозує і з переобранням складу ЦВК.

http://www.global-analityk.com/noviny/%D0%B5%D0%BA%D1%81%D0%BF%D0%B5%D1%80%D1%82-%D1%80%D0%BE%D0%B7%D0%BF%D0%BE%D0%B2%D1%96%D0%BB%D0%B0-%D1%8F%D0%BA-%D0%BF%D0%BE%D1%80%D0%BE%D1%88%D0%B5%D0%BD%D0%BA%D0%BE-%D0%BC%D0%BE%D0%B6%D0%B5-%D0%B2/

Немає коментарів:

Дописати коментар