четвер, 19 травня 2016 р.

Справа щодо сфальшованого диплому Гройсмана буде розглядатись у суді

Віталій Купрій подав позов до Окружного адміністративного суду міста Києва про визнання протиправними дії Міністра освіти і науки України Лілії Гриневич щодо ненадання відповіді та затребуваної інформації на його депутатське звернення.

Нагадаємо, що перед голосуванням за кандидата на посаду Прем’єр-міністра Гройсмана депутатам була роздана копія його особової картки. У ній було зазначено, що впродовж 2002-2003 років Володимир Гройсман отримав свою першу повну вищу освіту в Міжрегіональній Академії управління персоналом за фахом «правознавство». Проте відповідно до освітньо-професійної програми підготовки (ч. 2 ст. 13 Закону «Про освіту») на здобуття такої освіти він мав провчитись щонайменше 5 років. Отримання диплому про вищу освіту за неповні 2 роки вказує на його фіктивність.

Народний депутат направив депутатське звернення для підтвердження достовірності інформації про освіту Володимира Гройсмана, на що отримав відмову.

 «Мені було відмовлено в наданні цієї інформації та повідомлено, що інформація про освіту Прем’єр-міністра України є конфіденційною, а тому Міністерство не має правових підстав для надання такої інформації», — повідомляє Купрій.

Народний депутат не відступає та вимагає у Міністра освіти і науки України Лілії Гриневич завірену копію витягу з реєстру документів про вищу освіту Прем’єр-міністра України.

«Вважаю цю відмову неправомірною, адже ця інформація не може бути визнана конфіденційною, оскільки стосується особи, яка займає посаду, пов’язану з виконанням функцій держави. Також право на отримання такої інформації належить мені, як народному депутату України та стосується моєї депутатської діяльності», — зазначив Купрій.

http://www.global-analityk.com/noviny/%D1%81%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B0-%D1%89%D0%BE%D0%B4%D0%BE-%D1%81%D1%84%D0%B0%D0%BB%D1%8C%D1%88%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%B3%D0%BE-%D0%B4%D0%B8%D0%BF%D0%BB%D0%BE%D0%BC%D1%83-%D0%B3%D1%80/

Немає коментарів:

Дописати коментар