вівторок, 24 травня 2016 р.

ГРУшників можуть таємно екстрадувати до Росії



Засуджених в Україні російських найманців, військовослужбовців ГРУ Збройних сил РФ Алєксандрова і Єрофєєва можуть таємно екстрадувати на батьківщину.
Про це заявив адвокат Валентин Рибін.

За його словами, якби мова йшла про пересічних засуджених, то протягом 10 днів їх би етапували в колонію, але оскільки цей випадок має політичний підтекст (Україна хоче обміняти росіян на Надію Савченко), то обидва в’язня як і раніше знаходяться в столичному ізоляторі СБУ.

Рибін зокрема розповів, що не виключає різних варіантів розвитку подій: відбування покарання в Україні або видачу Єрофєєва і Алєксандрова в Росію для відбування терміну (екстрадицію).

«Який з них буде реалізований, сказати складно, адже договірний процес (можливого обміну на Надію Савченко) досить тонкий. Найближчим часом все стане відомо», — зазначив Рибін.

Адвокати засуджених не виключають, що можуть дізнатися про екстрадицію вже після її завершення.

Якщо спецназівців РФ таки вирішать екстрадувати на батьківщину, то це буде зроблено в режимі повної таємності, щоб забезпечити їм безпеку.

Крім того, Марк Фейгін, адвокат Надії Савченко, підтвердив, що процес переговорів про видачу Савченко триває, але наскільки він затягнеться — спрогнозувати не зміг.
«Минулого тижня була озвучена, наскільки я розумію, офіційна позиція Кремля: обміну не буде, тільки виконання процедури по Конвенції про видачу засуджених щодо Савченко. Але те, що Надію повернуть, — 100%. Питання тільки в термінах, навряд чи це відбудеться до кінця травня. Можливо, через місяць-два. Якби була команда «зверху», в цей же день Надя була б вже на кордоні. Але в Кремлі не поспішають», — зазначив Фейгін.

Також захисник Савченко каже, що «скоріше за все, буде дотримана звичайна процедура передачі на кордоні від російських тюремників українським, куди її доставлять в звичайному автозаку. Спроби замаху на Савченко в Росії виключені, якщо цього не захоче Кремль».

Нагадаємо, 18 квітня Голосіївським районним судом Києва російським військовослужбовцям капітану Єрофєєву і сержанту Алєксандрову було оголошено вирок у вигляді 14 років позбавлення волі.
http://www.global-analityk.com/noviny/%D0%B3%D1%80%D1%83%D1%88%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D1%96%D0%B2-%D0%BC%D0%BE%D0%B6%D1%83%D1%82%D1%8C-%D1%82%D0%B0%D1%94%D0%BC%D0%BD%D0%BE-%D0%B5%D0%BA%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%B4%D1%83%D0%B2%D0%B0%D1%82/

Немає коментарів:

Дописати коментар