субота, 28 травня 2016 р.

Росія використовує «злодіїв в законі» у війні з Україною

Спецслужби Російської Федерації використовують «злодіїв у законі» для дестабілізації криміногенної обстановки в Україні, що є елементом «гібридної війни».

Про це написав у статті на ZN.UA перший заступник голови Національної поліції – начальник кримінальної поліції Вадим Троян.

«В Україні простежується насичення і активізація діяльності організаторів і керівників злочинних угруповань, які отримали громадянство і статус «злодія в законі» на території Російської Федерації. У зв’язку з цим вони знаходяться під впливом спецслужб РФ і використовуються останніми для збору інформації та дестабілізації криміногенної обстановки в регіонах України», — зазначив він.

За даними Трояна, дедалі частіше надходить інформація про створення лідерами кримінального середовища власної контррозвідки, до складу якої входять справжні професіонали — колишні працівники правоохоронних органів, які здатні завчасно нейтралізувати активність спеціальних служб і підрозділів.

«Майже у кожного більш або менш впливового «злодія в законі» є високопоставлений покровитель, а іноді — і зв’язки з представниками медіа, які за замовленням організовують розміщення потрібних публікацій, у тому числі таких, які дискредитують ту або іншу посадову особу», — пише Троян.

Він зазначає, що окремі злочинні угруповання створені для забезпечення економічних інтересів олігархічно-монополістичного капіталу і фінансуються з непідконтрольної державній владі частини України.

http://www.global-analityk.com/noviny/%D1%80%D0%BE%D1%81%D1%96%D1%8F-%D0%B2%D0%B8%D0%BA%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%BE%D0%B2%D1%83%D1%94-%D0%B7%D0%BB%D0%BE%D0%B4%D1%96%D1%97%D0%B2-%D0%B2-%D0%B7%D0%B0%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%96/

Немає коментарів:

Дописати коментар