субота, 21 травня 2016 р.

Клімкін пояснив, чому депутати італійського регіону Венето визнали Крим російським

Міністр закордонних справ Павло Клімкін пояснив прецедент із визнанням Криму частиною РФ регіональною радою північно-східного регіону Італії Венето тим, що Кремль заплатив продажним місцевим чиновникам величезні суми коштів, щоб отримали позитивну для себе резолюцію.

Клімкін нагадав, що офіційно Італія визнала анексію Криму і те, що півострів є частино України, а не Росії, однак такі моменти РФ тепер намагатиметься «проштовхувати», оскільки в цьому є один із елементів її «гібридної війни».

«Офіційна позиція Італії та інших європейських країн щодо анексії Криму є чіткою. Тут немає бути жодних проблем. Але з точки зору якихось рухів Росія намагається отак протягувати свої ідеї, меседжі. І Росія буде продовжувати це робити, оскільки це частина її гібридної війни. Визнання цією регіональною радою Криму частиною РФ — справа рук Росії. Вони роблять такі речі через бізнес, через старі зв’язки, купуючи журналістів і так далі. Це системний вплив, з яким ми боремося», — повідомив Клімкін під час свого інтерв’ю для видання Glavcom.ua.

Також міністр закордонних справ пояснив, що сьогодні Росія веде відразу дві «гібридні війни» проти України і проти ЄС, адже вона прагне ослабити Європейський Союз шляхом зменшення його впливу на міжнародній арені. Клімкін переконаний, що «ми з ЄС маємо спільну мету», в якій демократичне суспільство без вільної України уявити буде неможливо.

http://www.global-analityk.com/noviny/%D0%BA%D0%BB%D1%96%D0%BC%D0%BA%D1%96%D0%BD-%D0%BF%D0%BE%D1%8F%D1%81%D0%BD%D0%B8%D0%B2-%D1%87%D0%BE%D0%BC%D1%83-%D0%B4%D0%B5%D0%BF%D1%83%D1%82%D0%B0%D1%82%D0%B8-%D1%96%D1%82%D0%B0%D0%BB%D1%96%D0%B9/

Немає коментарів:

Дописати коментар