пʼятниця, 20 травня 2016 р.

Канадський Прем’єр-міністр та урядовці одягнули українські вишиванки

Прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо разом з канадськими парламентарями та урядовцями одягнулися в український національний одяг до Міжнародного дня вишиванки, який відзначають щороку в третій четвер травня. Відповідну фотографію очільник канадського уряду оприлюднив у своєму мікроблозі у Twitter.

«Радий вітати наших українських парламентських інтернів в традиційному стилі сьогодні. Ласкаво просимо в Хілл», — написав прем’єр Канади.

У свою чергу, посол України в Канаді Андрій Шевченко також оприлюднив фотографію Джастіна Трюдо у вишиванці, підписавши її: «Прем’єр-міністр Джастін Трюдо, 5 членів уряду, 19 членів парламенту». Міністр працевлаштування, розвитку трудових ресурсів та праці Марі Анн Мигайчук також розмістила фото в Twitter.
Міністр у справах ветеранів Кент Хер у вишиваній сорочці відповідав на запитання опозиції під час години запитань до уряду у парламенті, що транслювалося на всю країну. За словами депутата Бориса Вжисневського, це стало першим подібним випадком в історії Канади.

Після засідання міністр міжнародної торгівлі Христя Фріланд, міністр працевлаштування, розвитку трудових ресурсів та праці Марі Анн Мигайчук, міністр громадської безпеки Ральф Гудейл та міністр у справах ветеранів Кент Хер разом із десятком депутатів від Ліберальної партії у вишиванках виконали куплети з української пісні «Взяв би я бандуру»

Тим часом, як повідомляли ЗМІ, 8 грудня 2015 року, вперше за всі роки незалежності України у Верховній Раді України запалили ханукальні свічки. Обряд виконали представники центральної синагоги м. Києва (Бродського) Шмуель і Йосеф Азман. Усім бажаючим парламентарям роздавали ритуальне частування — пончики, а також пропонували мінеральну воду і кошерну газовану воду.
Міжнародний день вишиванки у ВРУ не відзначали.


http://www.global-analityk.com/noviny/%D0%BA%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D0%B4%D1%81%D1%8C%D0%BA%D0%B8%D0%B9-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%BC%D1%94%D1%80-%D0%BC%D1%96%D0%BD%D1%96%D1%81%D1%82%D1%80-%D1%82%D0%B0-%D1%83%D1%80%D1%8F%D0%B4%D0%BE%D0%B2/

Немає коментарів:

Дописати коментар