субота, 21 травня 2016 р.

У Франції вже хочуть скасувати санкції проти РФ

На початку червня у французькому сенаті пройдуть дебати щодо скасування санкцій проти Росії. Їх ініціюють проросійські сили, однак таку позицію, як з’ясувалося, підтримують і в МЗС Франції.

Перед дебатами в Сенаті Франції щодо скасування санкцій проти Російської Федерації українські депутати відвідають Париж і зустрінуться з французькими колегами для роз’яснення позиції України і надання фактів невиконання з боку РФ Мінських угод. Про це написала на своїй сторінці у Facebook перший віце-спікер Верховної Ради України Ірина Геращенко.

«Наступного тижня вже українські депутати відвідають Париж задля зустрічей з французькими колегами, аби доносити правду і розбивати міфи російської пропаганди», — написала І. Геращенко.
Також вона зазначила, що зустрілися з членом Сенату Франціі Жан-Ів Леконтом.

«Говорили про санкції, виконання Мінських угод, безвізовий режим. Французький сенатор повторив нам меседжі про вибори на Донбасі в контексті важливості децентралізації. Запропонувала пану Леконту приїхати спостерігачем на такі вибори і запитала, хто з європейських політиків готовий ще приїхати спостерігачем на окуповані території, коли там знаходяться десятки тисяч озброєних людей, коли ці міста і містечка нашпиговані російською зброєю», — повідомила І. Геращенко.

Напередодні французький міністр закордонних справ Жан-Марк Еро в ефірі телеканалу «Франс 2» висловився за скасування антиросійських санкцій.

«Я дав ясно зрозуміти президенту Росії Владіміру Путіну під час мого візиту в Москву, що ми хочемо скасовувати санкції, нехай поступово, але для цього необхідно, щоб ситуація змінювалася, зокрема в Україні», — сказав Еро.

Нагадаємо, міністри закордонних справ країн Євросоюзу планують розглянути питання про продовження санкцій відносно Росії наступного тижня.

http://www.global-analityk.com/noviny/%D1%83-%D1%84%D1%80%D0%B0%D0%BD%D1%86%D1%96%D1%97-%D0%B2%D0%B6%D0%B5-%D1%85%D0%BE%D1%87%D1%83%D1%82%D1%8C-%D1%81%D0%BA%D0%B0%D1%81%D1%83%D0%B2%D0%B0%D1%82%D0%B8-%D1%81%D0%B0%D0%BD%D0%BA%D1%86%D1%96/

Немає коментарів:

Дописати коментар