понеділок, 16 травня 2016 р.

Політолог розповів про «третю помилку» Порошенка



Юрій Луценко не реформує прокуратуру. Його завдання на посаді генпрокурора — захищати президента Петра Порошенка і його інтереси. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політтехнолог Сергій Гайдай.

«Луценко — погане рішеня. Він близький друг Петра Порошенка. Президент робить вже третю помилку. Призначає свого друга генеральним прокурором. У такому випадку його основне завдання — захищати своє оточення, президента, систему влади. А її зараз необхідно демонтувати. Вся політична кар’єра Луценка показала, що він пристосовується до ситуації, а не бореться з нею», — сказав Гайдай.

Він зазначив, що спрогнозувати результати роботи Луценка, як і будь-якої іншої людини на цій посаді, неможливо.
 «Можливо, він нас збентежить — відкриє справу проти президента за фактом офшорів і корупційних схем. Але я в це не вірю. Він завжди шукав тепле місце біля великого політика. Сьогодні це Порошенко. Воювати з президентом він не буде», — вважає політтехнолог.

На думку Гайдая, генпрокурором повинна бути людина, яка не залежить від будь-кого у владі. Не важливо, хто це буде — журналіст, громадський діяч, людина з-за кордону. Важливо, щоб у неї було достатньо сміливості та політичної волі.
http://www.global-analityk.com/noviny/%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D1%96%D1%82%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B3-%D1%80%D0%BE%D0%B7%D0%BF%D0%BE%D0%B2%D1%96%D0%B2-%D0%BF%D1%80%D0%BE-%D1%82%D1%80%D0%B5%D1%82%D1%8E-%D0%BF%D0%BE%D0%BC%D0%B8%D0%BB%D0%BA/

Немає коментарів:

Дописати коментар