вівторок, 17 травня 2016 р.

Колишній мер Лондона порівняв керівництво ЄС з Наполеоном і Гітлером



Колишній мер Лондона консерватор Борис Джонсон порівняв об’єднання європейських країн в рамках Євросоюзу з практикою французького імператора Наполеона І та лідера Третього Рейху Адольфа Гітлера. Свою думку він виклав в інтерв’ю The Telegraph.

Джонсон, який є професійним ученим в галузі класичної філології, вважає, що за останні 2 тисячі років в європейської історії була не одна спроба об’єднання Європи під єдиним урядом, щоб відновити втрачений «золотий вік» континенту епохи Римської імперії.

«Наполеон, Гітлер, різні люди намагалися це зробити, і це закінчується трагічно», — сказав він. Джонсон додав, що ЄС є спробою зробити все це іншими методами.

Чиновники в Брюсселі використовують «різні методи», запозичені у Гітлера, у них мета — об’єднати Європу під єдиною владою, додав він.

«Але тут є принциповим такий недолік — вічна проблема, яка полягає в тому, що лояльності до ідеї Європи, яка лежала б в основі цього процесу, немає. Немає якогось владного інституту, який будь-яка людина поважає або розуміє. Це спричиняє масовий вакуум демократії», — вважає Джонсон.

Колишній мер Лондона також вважає, що «катастрофічні провали» ЄС викликали напруженість у відносинах між державами-членами і дозволили Німеччині збільшити свою міць, «поглинути» італійську економіку і «знищити» Грецію. На його думку, євро став засобом, за допомогою якого німці отримують абсолютну перевагу над усією єврозоною.

У Великій Британії на тлі підготовки до референдуму про можливий вихід Об’єднаного Королівства з Євросоюзу загострюється дискусія на тему доцільності перебування в ньому. Голосування має відбутися 23 червня.

У травні 2015 року прем’єр-міністр Девід Кемерон пообіцяв до кінця 2017 року провести референдум з питання членства Сполученого Королівства в Євросоюзі. Сам він виступає за збереження країни в складі ЄС, однак за умови значного реформування цього об’єднання.

http://www.global-analityk.com/noviny/%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%88%D0%BD%D1%96%D0%B9-%D0%BC%D0%B5%D1%80-%D0%BB%D0%BE%D0%BD%D0%B4%D0%BE%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D0%BE%D1%80%D1%96%D0%B2%D0%BD%D1%8F%D0%B2-%D0%BA%D0%B5%D1%80%D1%96%D0%B2%D0%BD/

Немає коментарів:

Дописати коментар