понеділок, 23 травня 2016 р.

НАТО готове допомагати Україні

НАТО готове надавати фінансову, консультативну та іншу допомогу Україні, тому ключовими є реалістичні запити України і можливості цю допомогу використовувати.

Про це розповів співдиректор програм зовнішньої політики та міжнародної безпеки Центру імені Разумкова Олексій Мельник.

«Дійсно, є готовність НАТО надавати допомогу Україні. Вона вже є в різних формах: починаючи з радників, які тут працюють, і закінчуючи трастовими фондами, в які вкладаються величезні гроші за різними програмами. Ключовими залишаються формування в Україні реалістичного запиту на цю допомогу і здатність її освоїти. Основні напрямки — реформування і вдосконалення технологічного і логістичного забезпечення, зв’язку, гуманітарні питання», — сказав він.
Експерт нагадав, що програма реформування армії поки не була прийнята.

«Наприкінці минулого тижня був затверджений Стратегічний оборонний бюлетень. Поки що програми немає — є проект. Цей Стратегічний оборонний бюлетень якісно відрізняється від попередніх. І в цьому велика заслуга радників НАТО, які тут працювали. Але реально реформування поки не починалося. У першу чергу тому, що немає програми», зазначив Мельник.

Раніше ЗМІ повідомляли, що Президент України Петро Порошенко на липневому саміті НАТО у Варшаві представить Стратегічний оборонний бюлетень України.

http://www.global-analityk.com/noviny/%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%BE-%D0%B3%D0%BE%D1%82%D0%BE%D0%B2%D0%B5-%D0%B4%D0%BE%D0%BF%D0%BE%D0%BC%D0%B0%D0%B3%D0%B0%D1%82%D0%B8-%D1%83%D0%BA%D1%80%D0%B0%D1%97%D0%BD%D1%96/

Немає коментарів:

Дописати коментар