пʼятниця, 20 травня 2016 р.

Швеція готова допомогти з організацією «Євробачення» в Україні

Швеція готова надати всебічну допомогу в організації на належному рівні конкурсу «Євробачення», що, за правилами, наступного року відбудеться в Україні. Про це заявила міністр культури та демократії Швеції Аліс Ба Кунке під час зустрічі з міністром культури України Євгеном Нищуком, передає прес-служба Мінкульту.

«Міністр ще раз привітала Україну з перемогою на пісенному конкурсі «Євробачення-2016» та запропонувала усесторонню допомогу в організації на належному рівні конкурсу, що за правилами наступного року відбудеться в Україні», — йдеться у повідомленні.

Також сторони обговорили низку актуальних питань, зокрема щодо можливості реформування самого відомства, його функціоналу та осучаснення.

«Зараз, коли ми маємо нагоду реформувати міністерство, важливо окреслити ряд маркерів для співпраці. Серед іншого, у рамках спільних семінарів та кластерів, а надто — у кооперації з питань децентралізації, усього того, де наші партнери зі Швеції вже мають великий досвід», — зауважив Є. Нищук.

У свою чергу Аліс Ба Кунке підкреслила готовність до співпраці та наголосила — Швеція готова направити до України своїх спеціалістів задля впровадження в українських реаліях тих нововведень, які вже отримали позитивний резонанс.

Також під час розмови було піднято питання функціонування, розвитку та підтримки в Україні креативних індустрій — моди, фотографії, сучасного мистецтва. Також шведський міністр високо оцінила прагнення міністра культури України активізувати співпрацю влади з громадським сектором.

«Я, звісно, як міністр підтримую музеї та театри, — зазначила пані Кунке, але також ми на державному рівні підтримуємо незалежних артистів, активну громадськість. Навіть таких, котрі можуть нас критикувати. Часом це може стосуватися навіть їх виживання чи створення умов для творчості. Така підтримка для них часом дуже важлива, нам же, як державному органу, це дає можливість розширити наші діапазони співпраці, а мистецтву — бути ще більш широко розповсюдженим», — сказала Аліс Ба Кунке.

У рамках розмови міністри також обговорили питання щодо захисту пам’яток ЮНЕСКО, свободи слова та преси, гендерної рівності, обговорили підтримку на державному рівні функціонування Українського інституту в Швеції. Також шведський міністр висловила свою стурбованість подіями на Сході України та активізацією роботи спецслужб певних країн, що всіляко намагаються дискредитувати Україну, втім підкреслила — попри все шведська сторона готова до активної співпраці.

http://www.fort-europe.org/?p=196

Немає коментарів:

Дописати коментар