пʼятниця, 17 березня 2017 р.

Влада Євросоюзу може покарати Facebook, Twitter і Google за порушення прав користувачів

В ЄС вимагають від інтернет-гігантів змінити угоди про користування соціальними мережами.
Влада ЄС може накласти штраф на компанії Facebook, Twitter і Google за порушення прав користувачів. Про це повідомляє агентство Reuters з посиланням на інформовані джерела.
В ЄС вимагають від інтернет-гігантів змінити угоди про користування соціальними мережами, оскільки вони порушують встановлені в Європі права користувачів. Листи з попередженнями були направлені керівництву компаній ще в грудні. У числі претензій була вимога передбачити розгляд позовів користувачів в судах Каліфорнії, де зареєстровані компанії. Крім того, в ЄС зажадали змінити підхід компаній до спонсорського контенту і передбачити право споживачів розірвати угоду про користування соцмережами.

Як повідомило джерело, на цьому тижні представники компаній обговорили висунуті умови з профільними відомствами ЄС. Протягом місяця Facebook, Twitter і Google будуть повинні змінити умови використання соціальних мереж. В іншому випадку на них буде накладено штраф.

У квітні 2016 року Єврокомісія звинуватила Google в порушенні антимонопольного законодавства. Претензії влади ЄС викликав той факт, що в ліцензійній угоді на використання магазину додатків Play Store була вимога використовувати як попередньо встановлений браузер Google Chrome, а також сервіс Google Search. У листопаді 2016 року Google опублікувала відповідь на пред’явлені претензії, в якій попередило про «негативні наслідки» такого підходу до антимонопольного регулювання.


Немає коментарів:

Дописати коментар