четвер, 16 березня 2017 р.

Україна ввела санкції проти російських банків

Президент України затвердив санкції терміном на один рік проти ряду російських банків.
Президент Петро Порошенко ввів в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 15 березня 2017 року «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)» проти банків з державним російським капіталом, що працюють в Україні.

Рішення прийнято з урахуванням пропозицій Національного банку України (НБУ), повідомляє прес-служба президента.

Санкції терміном на один рік будуть застосовані до «Сбєрбанку Росії», ВіЕс Банку, Промінвестбанку, банку ВТБ, БМ Банку в частині запобігання виведенню капіталів зазначеними юридичними особами за межі України на користь пов’язаних з ними осіб.
Контроль за виконанням рішення покладається на секретаря РНБО Олександра Турчинова. Указ набирає чинності з дня його опублікування.

15 березня РНБО дав НБУ і СБУ добу на ухвалення рішення по санкціях проти російських банків. Після цього НБУ запропонував ввести санкції у вигляді запобігання виведенню капіталу за межі України.

Прес-секретар Путіна сказав, що його шеф «уважно відстежує» ситуацію з російськими банками в Україні.

Російська Федерація готова при необхідності всіма законними засобами відреагувати на ситуацію з філіями російських банків в Україні. Про це заявив прес-секретар президента країни-агресора Дмітрій Пєсков.

«Ми дуже уважно відстежуємо ситуацію і будемо надавати належну підтримку і захищати всіма доступними і законними засобами інтереси наших кредитно-фінансових установ», — сказав Пєсков.


Немає коментарів:

Дописати коментар