середа, 15 березня 2017 р.

Країна-союзниця Росії оголосила про гуманітарну кризу

Учора, 14 березня, венесуельська опозиційна Національна асамблея одноголосно визнала, що в країні настала гуманітарна криза.

Як повідомляє видання Nacional, опозиціонери анонсували створення спеціальної комісії, яка розслідуватиме причини проблем з поставками продовольчих продуктів. Своєю чергою глава парламенту Хуліо Борхес заявив, що уряд не надає широкого розголосу інформації про тяжке становище громадян Венесуели.

«Логічним було б, щоб уряд оголосив надзвичайний стан в гуманітарній сфері, але він намагається заховати правду і зруйнувати виробництво», — говорить Борхес.
Глава Національної асамблеї заявив, що парламент вимагає від влади відкрити спеціальний гуманітарний канал, по якому в країну зможе надходити іноземна допомога, для вирішення проблеми бідності, голоду і злиднів у Венесуелі.

Відзначимо, що така криза в країні відбувається не вперше: у лютому 2016 парламент уже заявляв про тяжке становище: тоді переважна більшість опозиціонерів проголосувала за відставку Родольфо Марко Торреса, міністра продовольства, якого зробили відповідальним за брак продовольчих продуктів.


Немає коментарів:

Дописати коментар