середа, 29 березня 2017 р.

Сестра десантника, загиблого у збитому Іл-76 хоче повернути Порошенку нагороду брата

Іляна Гайдук Гайдук обурена «відкритою підтримкою» Порошенком генерала Назарова. Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook.

«Петро Олексійович, у відповідь на Вашу відкриту підтримку генерала В. Назарова, засудженого за службову недбалість, що призвела до загибелі 49 воїнів, хочу повернути Вам Орден «За мужність» третього ступеню, що був даний Вами моєму брату посмертно.
Вину генерала доказав суд і ГПУ, та Ви попри це даєте власну оцінку щодо вироку, порушуючи Конституцію України.

«Правосуддя в Україні здійснюють виключно суди) та ст.126 (Незалежність та недоторканість суді гарантується Конституцією та Законами України), в обов’язках Президента (ст. 106) відсутні повноваження, щодо надання оцінки судового рішення чи визначати нове поняття «цивільний» суд», — адвокат В. Погосян.

По-друге, ви змогли мовчати, як головнокомандувач, коли судили і судять військових-патріотів, а коли судять генерала, то тут вже порука і підрив злагодженої системи?!
По-третє, генерал В. Назаров не є бойовим генералом, так як йдеться у Вашому зверненні. Він сам в суді це визнав.

Через короткий час після катастрофи Іл-76 Ви нагороджуєте генерала Назарова таким же орденом Богдана Хмельницького третього ступеню за мужність, як і наших хлопців посмертно, не уточнюючи в чому ж саме вона проявлялась, чи за 49 загиблих чи за знищення військового майна?

Ви ігноруєте звернення батьків у відкритому листі щодо відсторонення генерала від військової служби на час проведення судового розслідування, а також прохання родин загиблих зустрітись з Вами.

и не висловили свої співчуття українцям, так як, наприклад, потерпілим в катастрофі МН 17. Українці для Вас люди нижчого гатунку?».
27 березня Назаров був засуджений до 7 років позбавлення волі у справі про катастрофу Іл-76. Він визнаний винним у загибелі українських військових у збитому терористами Іл-76. У позбавленні військового звання відмовлено.



Немає коментарів:

Дописати коментар