понеділок, 20 березня 2017 р.

У Харківській області активісти планують розширити блокаду Донбасу

У Харківській області активісти мають намір в найближчі дні встановити нові редути для розширення торгової блокади Донбасу.

Про це активісти повідомили в ході акції на підтримку блокади.

Активісти переконані, що рішення Ради національної безпеки і оборони України про припинення торгівлі з окупованими територіями насправді не діє. У зв’язку з цим вони мають намір встановлювати нові редути для остаточного припинення транспортного сполучення з окупованим Донбасом.

Варто відзначити, що в перебігу минулого тижня вже була спроба встановити редут в місті Куп’янськ, однак після переговорів з місцевою владою і правоохоронцями активісти вирішили не блокувати залізницю.

«Є інформація, є деякі факти того, що по Харківській області здійснюється перевезення вугілля, незаконних товарів, які не фіксуються жодними документами, тому ми зараз аналізуємо цю ситуацію. Якщо факти підтвердяться, то буде прийматися рішення про можливе встановлення редуту в Харківській області», — повідомив активіст Дмитро Олійник.
Як повідомляли ЗМІ, питання про виділення чергового траншу Україні з боку Міжнародного валютного фонду відклали через блокаду Донбасу. У Фонді мають намір детальніше вивчити проблему впливу транспортної блокади Донбасу на економічні макропоказники в країні.
У свою чергу 20 березня Національний банк України проведе позачергове засідання комітету з монетарної політики, на якому надасть оновлені макроекономічні прогнози, враховуючи наслідки впровадження торговельної блокади окупованих територій Донецької і Луганської областей.



Немає коментарів:

Дописати коментар