пʼятниця, 31 березня 2017 р.

Усунення Асада від влади більше не є пріоритетом США в Сирії

Гейлі каже, що США сконцентруються на просуванні змін в Сирії.

Постійний представник Сполучених Штатів в ООН Ніккі Гейлі повідомила, що повалення режиму Башара Асада більше не є пріоритетом для США. При цьому Гейлі зазначила, що новим пріоритетом США стане посилення тиску на ситуацію в країні для початку змін.
Постпред додала, що нинішня влада США не може діяти, як колишня адміністрація президента, фокусуючись на відстороненні Асада від влади. Нинішня адміністрація хоче зрозуміти, з ким вона може співпрацювати для того, щоб поліпшити ситуацію в Сирії. При цьому, важливим моментом для США є «видворення Ірану та їх поплічників» з Сирії.

У Білому домі повідомили, що в подальшому цей підхід може бути переглянутий в залежності від волі народу Сирії. При цьому частина сенаторів, серед яких голова комітету Сенату з питань збройних сил Джон Маккейн, засудили зміни в політиці адміністрації.

Раніше повідомлялося, що Президент Сирії Башар Асад сказав, що передбачає співпрацю з адміністрацією президента США Дональда Трампа. При цьому він зазначив, що навіть може подумати про допуск американських солдатів на сирійську територію.



Немає коментарів:

Дописати коментар