вівторок, 28 березня 2017 р.

Екс-віце-президент США: Втручання РФ в американські вибори — акт війни

Дік Чейні впевнений, що Путін і в майбутньому намагатиметься впливати на виборчі процеси в різних країнах.

Колишній віце-президент США Дік Чейні вважає, що втручання Росії у виборчий процес в США є нічим іншим, як актом війни, і американці повинні бути цим занепокоєні, повідомляє The Hill.

За його словами, президент Росії Владімір Путін і його оточення роблять все можливе для втручання в основні фундаментальні демократичні процеси. Чейні підкреслив, що Путін і в майбутньому намагатиметься впливати на виборчі процеси, і як приклад навів країни Балтії, котрі також страждали від дій росіян.

Екс-віце-президент підкреслив, що в деяких колах такі дії Росії могли б розцінювати як акт війни проти Америки.

Також Чейні звинуватив Путіна в застосування хакерів для кібератак на США і «кампаніях» проти країн Балтії.

Він додав, що саме тому, а також через російську агресію в Україні, були розгорнуті додаткові сили біля кордонів Росії в Естонії, Литві, Латвії та Польщі.

Раніше американський фінансист, філантроп і мільярдер Джордж Сорос заявляв, що 2017 рік може ознаменуватися несподіваними результатами виборів в європейських державах, де кремлівська пропаганда допоможе проросійським кандидатам.

«Те ж саме, ймовірно, трапиться в європейському виборчому сезоні 2017 року в Нідерландах, Німеччині та Італії. У Франції обидва провідні кандидати близькі до Путіна і прагнуть умиротворяти його. У разі перемоги будь-якого з них домінування Путіна в Європі стане fait accompli — доконаним фактом», — відзначав мільярдер.

У свою чергу директор ЦРУ Джон Бреннан також заявляв, що Росія в останні роки намагалася вплинути на політичні процеси в Європі, і багато європейських країн стурбовані можливими спробами Москви втрутитися в майбутні в 2017 році вибори.

Американський сенатор Марк Уорнер вважає, що після того, як Росія змогла вплинути на американські вибори, зараз вона це робить з виборчим процесом у Франції і Німеччині.

http://www.global-analityk.com/noviny/%D0%B5%D0%BA%D1%81-%D0%B2%D1%96%D1%86%D0%B5-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B7%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%BD%D1%82-%D1%81%D1%88%D0%B0-%D0%B2%D1%82%D1%80%D1%83%D1%87%D0%B0%D0%BD%D0%BD%D1%8F-%D1%80%D1%84-%D0%B2-%D0%B0/

Немає коментарів:

Дописати коментар