вівторок, 28 березня 2017 р.

Сенат США висловився на підтримку членства Чорногорії в НАТО

Переважна більшість сенаторів проголосували за дозвіл на голосування в кінці цього тижня по ратифікації членства балканської країни в Альянсі.

Сенат США переважною більшістю голосів підтримав рішення схвалити заявку Чорногорії на вступ в НАТО. У понеділок, 27 березня, 97 сенаторів проголосували за завершення дебатів і дозвіл на голосування в кінці цього тижня по ратифікації членства балканської країни в Альянсі.

Проти цього висловилися лише два сенатора-республіканця — Ренд Пол і Майк Лі.
Після остаточного голосування у верхній палаті американського Конгресу єдиною країною з 28 членів НАТО, яка повинна схвалити прохання Чорногорії про офіційне членство, залишиться Іспанія.

Підтримка Вашингтоном наміри Чорногорії вступити в Альянс виявилася досить сильною, хоча деякі спостерігачі припускали, що лояльна риторика президента Дональда Трампа стосовно Росії може привести до ослаблення підтримки розширення цього військово-політичного союзу.

На думку експертів, членство Чорногорії в НАТО наблизить країну до політичних і економічних структур Європи, а також посилить роздратування з боку Москви, яка виступає проти розширення Альянсу.

21 березня 2017 року державний секретар США Рекс Тіллерсон закликав Сенат ратифікувати угоду про вступ Чорногорії до НАТО.


Немає коментарів:

Дописати коментар