пʼятниця, 24 березня 2017 р.

Лондонський терорист виявився британцем, який прийняв іслам

Поліція оголосила, що подвійний теракт в Лондоні був здійснений людиною на ім’я Халід М. Однак газета The Independent з’ясувала, що дане ім’я уроджений британець Адріан Е. прийняв лише після переходу в іслам.

У британській пресі з’являються нові подробиці про людину, що вчинила подвійний теракт в центрі Лондона 22 березня. Поліція оголосила, що терориста звали Халід М. Проте лондонська газета The Independent з’ясувала, що спочатку злочинця звали Адріан Е., він народився в Дартфорді в графстві Кент, йому було 52 роки.

Адріан Е., судячи з усього, прийняв іслам і взяв ім’я Халід М., коли відбував тюремне ув’язнення за насильницький злочин, повідомляє видання в п’ятницю, 24 березня. Колишні сусіди кажуть, що вони були шоковані, дізнавшись, що Халід М. скоїв теракт. За їх словами, Халід був «хорошим хлопцем», у нього була «нормальна сімя».

За повідомленням Скотланд-Ярду, у Халіда М. багате кримінальне минуле. Він має кілька судимостей за насильницькі напади, нанесення тяжких тілесних ушкоджень, незаконне володіння зброєю і порушення громадського порядку. В одному з випадків він ударив чоловіка ножем в обличчя, і тому довелося робити косметичну операцію.
Вперше Халід М. був засуджений в листопаді 1983 року за завдання матеріальної шкоди, а в останній раз — в грудні 2003 року за незаконне володіння холодною зброєю. Він ніколи не притягувався до відповідальності за статтями про тероризм, але був відомий поліції під різними прізвиськами.

Джерела в правоохоронних органах повідомили The Independent, що Халід М. ніколи особисто не брав участі в терористичній змові, проте в минулому був пов’язаний з ісламським терористами. Співрозмовники видання вважають, що Халід М. був радикалізований ісламістськими екстремістами, з якими він познайомився в тюрмі.


Немає коментарів:

Дописати коментар