субота, 18 березня 2017 р.

Глава МВС Туреччини загрожує відправляти до Європи 15 тисяч мігрантів щомісяця

Анкара може змінити умови міграційної угоди з ЄС і почати відправляти до Європи десятки тисяч біженців, заявив міністр внутрішніх справ Туреччини. Він звинуватив Євросоюз у втручанні у внутрішні справи Анкари.

Туреччина здатна в односторонньому порядку змінити умови міграційної угоди з ЄС і почати відправляти до Європи десятки тисяч біженців. Про це заявив міністр внутрішніх справ Туреччини Сулейман Сойлу, повідомляє видання Hürriyet Daily News.
«Я кажу вам, європейці: у вас достатньо хоробрості? Якщо хочете, ми можемо відправляти до вас кожен місяць по 15 тисяч біженців, яких ми не відправляли, і ви будете шоковані. Ви повинні усвідомлювати, що не можете вести гру в цьому регіоні в обхід Туреччини», — підкреслив Сойлу.

Одночасно він звинуватив Німеччину і Нідерланди в спробах вплинути на внутрішню політику Анкари, підтримуючи протестний рух в Туреччині в 2013 році, а також рух ісламського проповідника Фетхуллаха Ґюлена, якого турецькі власті звинувачують серед іншого в організації спроби перевороту в липні 2016 року.

Глава турецького МВС також побічно заявив, що європейські країни, насамперед Німеччина і Нідерланди, хочуть вплинути на запланований на 16 квітня референдум про внесення поправок до Конституції Туреччини. На думку Сойлу, «ці ігри ведуться проти Туреччини, щоб послабити її в майбутньому».

Згідно з угодою про врегулювання міграційної кризи в Європі, укладеної між ЄС і Туреччиною в 2016 році, усі біженці, які нелегально прибувають до Греції з Туреччини через Егейське море, повинні надсилатися назад до Туреччини. ЄС за кожного видвореного нелегального мігранта зобов’язується легально приймати з Туреччини одного сирійського біженця.


Немає коментарів:

Дописати коментар