вівторок, 21 березня 2017 р.

Держдеп США: Путін марно сподівається на скасування санкцій

Едвард Фішман, який свого часу працював у американському Держдепі, а нині є членом Атлантичної ради, у власній статті для авторитетного видання The Wall Street Journal оприлюднив причини, які ще довго не дадуть країнам Заходу скасувати антиросійські санкції.

У першу чергу, зауважив Фішман, з боку Брюсселя та Вашингтона була продемонстрована на диво єдина позиція стосовно перспективи продовження санкцій проти РФ, хоча деякі країни ЄС намагалися виступити з антисанкційню риторикою. Однак, жоден з лідерів європейських країн навіть не зробив спроби заявити про сумнів щодо перспективи продовження санкцій. Більше того Ангела Меркель, канцлер Німеччини, постійно заявляє про підтримку продовження режиму санкцій проти Москви.

Окрім цього, додав Фішман, навіть лояльні до РФ Угорщина та Греція не наважилися використати своє право вето на рішення щодо санкцій проти Росії. У ЄС жодна країна не хоче, аби ситуація всередині блоку погіршилася, через що Владіміру Путіну не варто сподіватися на скасування обмежень. Також, пише експерт, санкції відносно РФ не завдають серйозної шкоди економікам Сполучених Штатів і ЄС.


Немає коментарів:

Дописати коментар