четвер, 30 березня 2017 р.

Порошенко погодився на подвійне громадянство для закарпатських угорців

Розмова відбулася вранці в четвер на Мальті, де політики беруть участь у з’їзді Європейської народної партії.

Європейська народна партія сьогодні нараховує 79 партій з 41-ї країни і має найбільшу фракцію в Європейському парламенті.

Щорічний з’їзд Європейської народної партії проходить на Мальті з 28 по 30 березня. Нинішнього року в ньому беруть участь понад 2 тисячі осіб. Головною темою обговорень є майбутнє Європи в умовах неконтрольованої міграції, терактів, воєн на Близькому Сході, агресії Росії, проблеми економічної і соціальної нерівності, породжені глобалізацією.
Прем’єр-міністр Угорщини підкреслив під час зустрічі, що Угорщина прагне підтримувати двостороннє співробітництво в галузі енергетики, в тому числі спільні дії проти проекту Nord Stream 2.

«Прем’єр-міністр Угорщини в ході перемовин із президентом Петром Порошенко порушив і проблему подвійного громадянства для угорців, що мешкають в Україні», — повідомив Угорському телеграфному агентству (МТІ) керівник прес-центру Віктора Орбана Бертолон Гаваші.

Петро Порошенко і Віктор Орбан погодилися з тим, що потрібно підписати угоду між Україною та Угорщиною стосовно подвійного громадянства для українських угорців, — інформує МТІ.

Водночас, у повідомленні прес-служби Президента України нема жодного слова про домовленості щодо подвійного громадянства.

Коментар Глобал Аналітик: Українське законодавство не передбачає можливості отримання подвійного громадянства. У разі прийняття окремого закону, який дозволятиме закарпатським угорцям отримання громадянства Угорщини, це призведе до посилення сепаратизму на Закарпатті, оскільки Угорщина одержить повне право «захищати інтереси своїх громадян за кордоном».

http://www.global-analityk.com/noviny/%D0%BF%D0%BE%D1%80%D0%BE%D1%88%D0%B5%D0%BD%D0%BA%D0%BE-%D0%BF%D0%BE%D0%B3%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D0%B2%D1%81%D1%8F-%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%B2%D1%96%D0%B9%D0%BD%D0%B5-%D0%B3%D1%80%D0%BE%D0%BC/

Немає коментарів:

Дописати коментар