середа, 29 березня 2017 р.

Шотландський парламент проголосував за другий референдум про незалежність

Парламентарії підтримали клопотання про надання Ніколі Стерджен повноважень почати переговори з парламентом Великої Британії щодо голосування про незалежність Шотландії.
Нікола Стерджен здобула перемогу в ході голосування щодо її планів організувати і провести другий референдум про незалежність Шотландії, викликавши цим шквал звинувачень з боку британських міністрів в тому, що її вимоги є передчасними.

Стерджен перемогла з перевагою в 10 голосів після того, як шотландські зелені підтримали її пропозицію офіційно звернутися до британського уряду з проханням надати повноваження на проведення нового референдуму за незалежність весною 2019 року — приблизно в той же час, коли Велика Британія вийде з ЄС.

Очікується, що на цьому тижні вона звернеться до Терези Мей з письмовим проханням надати Холіруд тимчасові повноваження на проведення референдуму. Стерджен зазначила, що до ініціації статті 50, яка запускає Brexit, вона писати прем’єру не буде.

«Я не маю наміру розпочинати конфронтацію, замість цього я лише розраховую на розумну дискусію», — сказав Стерджен MSP.

Голосування, яке чітко розділило шотландський парламент на прихильників і противників незалежності, поглибило суперечку між обома урядами як про необхідність, так і про терміни голосування.


Немає коментарів:

Дописати коментар