субота, 18 березня 2017 р.

США не виключають воєнної операції проти Північної Кореї

Сполучені Штати Америки не бажають воєнного конфлікту з Північною Кореєю, проте подальша ескалація ситуації з боку Пхеньяна може призвести до цього, заявив держсекретар США Рекс Тіллерсон.
Якщо Північна Корея продовжить ескалацію ситуації в регіоні і з’явиться загроза для південнокорейських військ і американських сил, Вашингтон може відмовитися від політики «стратегічного терпіння» і приступити до військового вирішення проблеми. Про це заявив сьогодні в Сеулі держсекретар США Рекс Тіллерсон під час спільної прес-конференції з міністром закордонних справ Південної Кореї Юн Бен Се.

Представник американської влади зазначив, що «військова опція» актуальна тому, що Північна Корея продовжує підвищувати рівень своїх озброєнь. «Звичайно, ми не хочемо воєнного конфлікту», — сказав Тіллерсон. За його словами, «прийшов час» для нової політики щодо Північної Кореї. При цьому він не уточнив, що має на увазі.

13 березня представники Південної Кореї заявили, що КНДР може в будь-який момент провести ядерне випробування на полігоні, розташованому в північно-східній частині країни.
Зазначалося, що КНДР може провести тестовий запуск ядерної зброї в зв’язку з новими президентськими виборами в Південній Кореї. Крім того, можливі провокаційні дії з боку Пхеньяна в квітні, коли Південна Корея святкуватиме 105-річчя від дня народження засновника країни Кім Ір Сена і 25-річчя створення південнокорейської армії.

9 вересня 2016 року Пхеньян офіційно підтвердив проведення ядерних випробувань, які викликали напередодні землетрус магнітудою 5,3 бала. Влада КНДР заявила, що країна тепер здатна оснащувати балістичні ракети ядерними боєголовками.

У відповідь влада Південної Кореї заявила, що розробить план попереджувального удару по Пхеньяну, якщо побачить ознаки підготовки ядерної атаки з боку КНДР.

12 лютого цього року Північна Корея запустила балістичну ракету, яка, пролетівши 500 км, впала в Японське море. Запуск став першим випробуванням в КНДР відтоді, як президентом США став Дональд Трамп, і першою великою провокацією країни в 2017 році.

11 березня американські експерти повідомили, що Північна Корея продовжує рити тунель на ядерному полігоні, який може витримати вибух в 14 разів більший, ніж був минулого разу.



Немає коментарів:

Дописати коментар