середа, 7 червня 2017 р.

МЗС України прокоментувало вирок директору української бібліотеки в РФ

МЗС назвало вирок московського суду директору Бібліотеки української літератури Наталії Шаріній свідченням антиукраїнської параної російського режиму.

З таким коментарем МЗС виступило після завершення суду над Шаріною, згідно з вердиктом якого вона визнана винною і повинна відбути покарання строком чотири роки позбавлення волі умовно.
«Завершення в Росії судового фарсу над директором російської державної установи Бібліотека української літератури в Москві Наталією Шаріною і засудження її до чотирьох років позбавлення волі (умовно) є черговим свідченням антиукраїнської параної російського режиму, жертвами якого стають сьогодні і українські, і російські громадяни», — йдеться в коментарі МЗС.

У МЗС зазначили, що бібліотека функціонувала в умовах обшуків приміщень, вилучення книг та обладнання, шантажу і залякування колективу з боку російських правоохоронних органів, арештів і дискредитації керівництва.

Дипломати висловили свою повагу і подяку Шаріній та колективу бібліотеки, які «в надзвичайно складних умовах своєю відданістю справі і високим професіоналізмом забезпечували гідну роботу установи».

Вирок Шаріній був оприлюднений у понеділок, 5 червня, російський суд вважає, що директор бібліотеки вчинила дії, спрямовані на розпалювання національної ненависті і ворожнечі, а також приниження людської гідності.

28 жовтня 2015 року в Бібліотеці української літератури в Москві пройшли обшуки, її директор Наталія Шаріна була затримана. За версією Слідчого комітету РФ, в 2011-2015 роках Шаріна поширювала книги Дмитра Корчинського, які в Росії визнані екстремістськими матеріалами.

У середині листопада правозахисний центр Меморіал визнав Наталію Шаріну політв’язнем.
Також прокуратура звинуватила Шаріну у завданні збитку на суму близько трьох з половиною мільйонів рублів (майже 55 тисяч доларів).



Немає коментарів:

Дописати коментар