пʼятниця, 2 червня 2017 р.

У Києві скоєно замах на життя колишніх бійців-добровольців

Стан чеченського добровольця Адама Осмаєва після замаху важкий, він перебуває в 17-й лікарні Києва.

У Осмаєва переламана ключиця, пробиті легені, також в його хребті застрягли кулі.

У його нападника 4 кульових поранення і видалена частина легень. Більше офіційної інформації поки немає.

Біля лікарні чергують поліцейські, стежать за правопорядком.

Як відомо, 1 червня на Подолі у Києві стріляли у колишніх бійців-добровольців Аміну Окуєву та її чоловіка Адама Осмаєва.

Нападник представився журналістом французького видання Le Monde і призначив зустріч Окуєвій і Осмаєву. Під час зустрічі він почав стріляти в Осмаєва. У відповідь Окуєва зробила чотири постріли у нападника.

Прес-секретар Нацполіції Ярослав Тракало: «У результаті стрілянини на Подолі двоє чоловіків отримали вогнепальне поранення. Подія сталася на вулиці Кирилівській близько 17 години. Наразі встановлено, що кілер хотів вбити екс-бійця полку «Київ» Аміну Окуєву та її чоловіка Адама Осмаєва, які фактично з перших днів агресії стали на захист України у лавах добровольчих батальйонів».
За словами Тракала з’ясовано, що «нападник представився іноземним журналістом з видання La Monde і попередньо домовився із подружжям про зустріч».

«Коли вони сіли в автомобіль невідомий дістав із коробки пістолет Glock і вистрелив у груди Адаму Осмаєву. У відповідь Аміна зі свого пістолета зробила кілька пострілів у стрілка із пістолета Макарова», — повідомили у поліції.

Обох чоловіків наразі доставили у лікарню, їм надають медичну допомогу.
Правоохоронці розглядають як основну версію вчинення злочину «патріотичну позицію подружжя».
За фактом замаху на вбивство двох і більше осіб поліція почала кримінальне провадження за статтею 15 і частиною 2 статті 115 ККУ.

Поліція заявляє, що за попередньою інформацією, чоловік, який представився французьким журналістом, нещодавно прибув до України з Росії із Брянської області.

При ньому знайшли документи громадянина України Олександра Дакара. Поліція наразі перевіряє їх справжність.



Немає коментарів:

Дописати коментар