понеділок, 12 червня 2017 р.

Президент Словаччини Андрей Кіска закликає Україну продовжувати реформи.

«Словаччина і її політики будуть підтримувати вашу державу, щоб вона прямувала до Європейського Союзу, до якого ви належите», — заявив Кіска 11 червня на церемонії з нагоди запровадження безвізового режиму з ЄС для громадян України у Закарпатській області.

Президент України Петро Порошенко, який також був на церемонії, запевняв, що Київ продовжуватиме реформи.

«Чим більший прогрес ми демонструємо на шляху реформ, тим більше аргументів у мене і в українського народу з’являється для того, щоб надати Україні перспективу членства у Європейському Союзі», — сказав Порошенко, зазначивши, що згідно зі статтею 49 Римського статуту, Україна є європейською державою.

11 червня набула чинності візова лібералізація для громадян України при короткотермінових подорожах українських громадян до країн ЄС і «шенгену».

Безвізовий режим стосується всіх держав-членів Європейського Союзу, крім Великої Британії й Ірландії, а також країн «шенгенської зони» з-поза меж ЄС. Цей режим наразі не стосується так званих «заморських володінь» Нідерландів і Франції.

Щоб скористатися цим режимом, треба мати біометричний паспорт і, так само, як і у випадку з візовим режимом, бути спроможним на прохання прикордонних органів довести мету й умови своєї поїздки і свою платоспроможність.

Безвізовий режим дозволяє перебувати у країнах, яких він стосується, до 90 днів протягом кожних 180 днів без права працевлаштування.


Немає коментарів:

Дописати коментар