субота, 3 червня 2017 р.

У Литві з транзитного поїзда зняли російських військових в цивільному одязі

На литовському контрольному прикордонному пункті в Кибартай (Чернишевське з російського боку в Калінінградській області) в четвер увечері був затриманий російський військовий загін, повідомив delfi.lt представник зі зв’язків з громадськістю Служби охорони держкордону Литви (СОГГЛ) Гедрюс Мішутіс.

Близько 21-ї години співробітники СОДКЛ перевіряли в Кибартай транзитний потяг Калінінград-Москва, який в’їжджав до Литви з Калінінградської області. Разом з прикордонниками поїзд перевіряв і військовий Центру контролю над пересуванням литовської армії.

«Під час перевірки документів з’ясувалося, що в одному купе знаходяться четверо російських військових в цивільному одязі», — повідомив Мішутіс. З документів стало зрозуміло, що це російські військові, хоча вони самі про це не сказали.

Коли група військових з чотирьох і більше осіб слідує транзитом через Литву, вони вважаються військовим загоном, тому для них потрібен дозвіл на проїзд через Литву. Такого дозволу у російських військових не було.

«Вони були зняті з поїзда, прикордонники написали відмову в дозволі перетнути держкордон», — повідомив Мішутіс. До півночі російських військових повернули на іншому поїзді в Калінінградську область. Російські військові команди в Литві затримували десять років тому. Затримань таких команд не було ні в цьому, ні в минулому роках.


Немає коментарів:

Дописати коментар