пʼятниця, 9 червня 2017 р.

Павло Клімкін заявив, що його відомство готове до запровадження візового режиму з Росією

Під час свого виступу на телеканалі «112» глава українського МЗС заявив, що очолюване ним відомство готове здійснювати процедури, необхідні для запровадження візового режиму з північним сусідом.

При цьому Клімкін вважає, що простого введення віз недостатньо. Також необхідно більш ретельно здійснювати контроль над тими, хто прибуває. А для цієї мети потрібно запровадити біометричні паспорти.

Також Павло Клімкін зауважив, що перед запровадженням візового режиму треба старанно проаналізувати, які довгострокові наслідки матиме це рішення. На його думку, Росія намагатиметься знівелювати позитивний ефект від запровадження віз та буде нав’язувати українським громадянам прийняття громадянства РФ. У зв’язку з цим він відзначив, що в Росії зараз перебувають мільйони наших громадян.

Днями у відомстві Клімкіна вже згадували про складності, які спричинить введення візового режиму з Росією. Речник міністерства Мар’яна Беца попередила, що введення віз негативно позначиться на 3-4 млн українських громадян, які зараз знаходиться на території Російської Федерації.

Також, за словами Глави українського МЗС, треба прорахувати ризики, пов’язані із запровадженням візового режиму для мешканців окупованого Криму та ОРДЛО.

Тим часом міністр закордонних справ РФ Сєргєй Лавров пригрозив, що в разі запровадження Україною візового режиму його країна відповість тим же.

Раніше міністр юстиції України Павло Петренко заявив, що Україна технічно повністю готова до введення віз для росіян, але для цього необхідно ухвалити політичне рішення.

http://www.global-analityk.com/noviny/%D0%BF%D0%B0%D0%B2%D0%BB%D0%BE-%D0%BA%D0%BB%D1%96%D0%BC%D0%BA%D1%96%D0%BD-%D0%B7%D0%B0%D1%8F%D0%B2%D0%B8%D0%B2-%D1%89%D0%BE-%D0%B9%D0%BE%D0%B3%D0%BE-%D0%B2%D1%96%D0%B4%D0%BE%D0%BC%D1%81%D1%82%D0%B2/

Немає коментарів:

Дописати коментар