середа, 7 червня 2017 р.

У «ДНР» зі шкільної освіти виключили українську мову

Терористи «ДНР» за три роки витіснили українську мову зі шкіл.

У «ДНР» заявили про повний перехід з української на російську мову навчання в освітніх установах. Про це повідомив керівник самопроголошеної «республіки» Олександр Захарченко, передає один з ресурсів бойовиків.

«За три навчальних роки в загальноосвітніх організаціях «ДНР» поетапно відбувся перехід на російську мову навчання», — сказав він.

Захарченко стверджує, що процес розпочався у 2014 році. Тоді, за його словами, російською навчалися 50% учнів, у 2015-му — 88%. Тепер же, запевняє ватажок «ДНР», ця цифра сягнула 100%.
Раніше в «ДНР» заявляли, що українська мова стане факультативною в школах самопроголошеної «республіки».

Про це сказав представник «ДНР» на переговорах тристоронньої контактної групи в Мінську Денис Пушилін. «В обов’язковому порядку російська мова. Українська мова ще вивчається. У майбутньому ми плануємо зробити її факультативною, щоб вона вивчалася, як і інші мови», — розповів Пушилін.
Також він зазначив, що в «ДНР» відроджують дитячі організації за моделлю совєтської піонерії. Раніше місія ОБСЄ з оцінки стану справ з дотриманням прав людини (HRAM) заявила, що на півострові після його окупації Росією відбувається постійне скорочення обсягів вивчення української мови.


Немає коментарів:

Дописати коментар