пʼятниця, 16 червня 2017 р.

Польща переповнена іммігрантами з ісламських країн

«Ми, поляки, відкриті, і ми не є нетолерантними, як скаржиться, але є певні межі, межі наповнення країни іммігрантами. Польща переповнена іммігрантами», — сказав на польському радіо TOK FM віце-прем’єр і міністр вищої освіти Польщі Ярослав Говін.

Інтерв’юер запитав високопосадовця, про яких іммігрантів йде мова. Говін відповів, що йдеться про іммігрантів з ісламських країн.

«Коли я був опозиційним політиком, залишив «Громадянську платформу» і продовжив свій шлях, у мене були контакти з представниками різних відомств і вони чітко сказали: «При такій насиченості Польщі іммігрантами, яка є сьогодні, особливо з ісламських країн, фахівці ще можуть контролювати те, що відбувається серед ісламських іммігрантів та надавати гарантії безпеки», — сказав Говін.
На думку віце-прем’єра, якщо б Польща прийняла 6 тис. іммігрантів, то потім за ними з’явилися б наступні, бо почав би діяти «принцип возз’єднання родин».

«У результаті за тими 6 тисячами з’явилося б багато тисяч родичів цих іммігрантів Адже мова йде про декілька десятків тисяч іммігрантів з ісламських країн», — переконаний віце-прем’єр.

Нещодавно Європейська комісія розпочала проти Польщі, Чехії та Угорщини процедуру щодо порушення законодавства ЄС у зв’язку з відмовою приймати біженців. Раніше Польща зобов’язалася прийняти біля 6 тис. біженців, які живуть в таборах в Греції та Італії.

Єврокрмісар зі справ міграції Дмітріс Аврамопулос зазначив, що держави, щодо яких розпочато вищезазначену процедуру матимуть місяць часу на відповідь ЄС. На запитання, чому Європейська комісія дала країнам місяць, а не два місяці, як це зазвичай буває в разі процедур про порушення права, він відповів: «Я думаю, що конкретні обставини справи, її значення вимагають, щоб час на відповідь становив не більше одного місяця».

«Прийом мігрантів — це не справа вибору країни, крім морального зобов’язання це юридичний обов’язок», — сказав на прес-конференції у вівторок Дімітріс Аврамопулос. Як він зазначив: «ЄК повинна бути справедливою по відношенню до країн-членів, які ухиляються від виконання своїх зобов’язань».

У вересні 2015 року держави-члени ЄС домовилися про переміщення 160 тисяч біженців з Італії та Греції. Крайнім терміном для завершення заходів визначено вересень 2017 року.

Незважаючи на те, що Україна не є членом Євросоюзу та має понад мільйон своїх переміщених осіб із зони бойових дій на Донбасі, треба бути готовими до того, що Брюссель намагатиметься нав’язати і нам кілька тисяч біженців з країн Африки та Близького Сходу. Тим більше, що прецедент вже був, коли минулого року для таких цілей намагалися використати Пункт тимчасового розміщення біженців у місті Яготин Київської області. Однак, наштовхнувшись на протидію місцевої громади, чиновники вимушені були відступити. Проте чи надовго?  

http://www.global-analityk.com/noviny/%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D1%8C%D1%89%D0%B0-%D0%BF%D0%B5%D1%80%D0%B5%D0%BF%D0%BE%D0%B2%D0%BD%D0%B5%D0%BD%D0%B0-%D1%96%D0%BC%D0%BC%D1%96%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%BD%D1%82%D0%B0%D0%BC%D0%B8-%D0%B7-%D1%96%D1%81/

Немає коментарів:

Дописати коментар