четвер, 1 червня 2017 р.

Данія викликала невдоволення Ізраїлю через допомогу палестинським організаціям

Копенгаген виділив арабській країні близько 7 млн доларів США.

Данські ЗМІ стверджують, що прем’єр Ларс Лекке Расмуссен (Lars Løkke Rasmussen) отримав докір на свою адресу від ізраїльського колеги Біньяміна Нетаньяху (Benjamin Netanyahu) за підтримку Копенгагеном палестинських організацій.

Прем’єр-міністри двох країн говорили на цю тему по телефону в середу, 24 травня, повідомляє газета Berlingske з посиланням на анонімні данські та ізраїльські джерела.

За даними видання, Нетаньяху висловив своє невдоволення данською державною підтримкою низки палестинських організацій.

Ні Данія, ні Ізраїль офіційно не підтвердили, що між двома прем’єрами відбулася телефонна розмова.
Минулого тижня Нетаньяху попросив главу МЗС Данії Андерса Самуельсена (Anders Samuelsen) припинити підтримку Данією палестинських організацій в ході офіційного візиту останнього до Єрусалиму. Після цієї зустрічі Самуельсен підписав партнерську угоду з прем’єром Палестини Рамі Хамдаллахом (Rami Hamdallah) про виділення 450 млн крон (6,8 млн доларів США) кільком палестинським організаціям протягом найближчих п’яти років.

«Наша підтримка (Палестини) піде на створення інститутів і забезпечення прозорості витрачання коштів. Ми проведемо моніторинг, щоб переконатися, що гроші йдуть на ці цілі, а не на інші», — заявив Самуельсен після церемонії в Рамаллі, коли угода була підписана.


Немає коментарів:

Дописати коментар