понеділок, 5 червня 2017 р.

У Латвії розпочалися військові навчання

У Латвії почалися щорічні військові навчання НАТО Saber Strike («Удар шаблі») 2017. Як повідомили в Міноборони країни, вони будуть проходити з 3 по 15 червня на Адажському полігоні (колишній полігон армії СССР). Також заходи в рамках навчань пройдуть і поза полігоном в шести регіонах країни.
У навчаннях візьмуть участь сухопутні та повітряні сили восьми країн: Латвії, Литви, Італії, Норвегії, Великої Британії, Польщі, Словаччини та США. Загалом в них буде задіяно більше двох тисяч військовослужбовців.

Навчання проходитимуть під командуванням сил США в Європі. Урочиста церемонія відкриття Saber Strike 2017 пройшла вранці в суботу, 3 червня, на Адажській військовій базі. У ній взяли участь, зокрема, керівник навчань американський генерал-майор Ніл Лоідолт і командувач Національними збройними силами (НВС) Латвії генерал-майор Леонід Калниньш, пише латвійське видання BaltNews.

У ході навчань буде відпрацьовуватися військове співробітництво країн Північноатлантичного альянсу.
Також військовослужбовці будуть відпрацьовувати можливості швидкого реагування та розгортання сил в регіоні. За межами Адажського полігону військові відпрацьовуватимуть бойову підготовку на рівні батальйону із залученням бронетехніки.

«Головна мета навчань Saber Strike — відпрацювати конвенційні дії, реальні військові дії. Ми будемо тренувати штаб і персонал штабу, щоб вони вміли правильно готувати плани, оперувати всіма діями і синхронізувати їх», — повідомив раніше Калниньш.

За його словами, місцевих жителів попередили, що під час тактичної фази навчань по дорогах країни буде пересуватися велика кількість військової техніки.


Немає коментарів:

Дописати коментар