четвер, 1 червня 2017 р.

У рейтингу конкурентоспроможності економік світу Росія поступилася Індонезії та Казахстану

У щорічному рейтингу найбільш конкурентоспроможних економік світу за версією швейцарської бізнес-школи IMD Росія зайняла 46-е місце. Загалом у рейтингу цього року представлені 63 країни, говориться в звіті за результатами дослідження.

Першу сходинку посів Гонконг. На другому і третьому місцях — Швейцарія і Сінгапур. США розташувалися на четвертій позиції, на п’ятому місці — Нідерланди.

Росія опустилася з 44-го місця на 46-е. За конкурентоспроможністю РФ обігнала Індонезію, Казахстан, Саудівську Аравію і Кіпр. Нижче Росії в рейтингу також опустилися Туреччина і Словаччина. Україна зайняла 60-е місце.

Рейтинг був складений на основі оцінки 20 параметрів, в тому числі показників економіки, ефективності уряду, ефективності бізнесу та інфраструктури. Ці параметри, в свою чергу, складаються з 323 різноманітних перемінних — від внеску у світовий ВВП, ціни на бензин і рівня податкових ставок до вартості капіталу, прозорості державної політики та відкритості національної культури для іноземних ідей.

Із звіту випливає, що з 20 параметрів найкраще у Росії йдуть справи з податковою політикою (17-е місце з 63-х), а найгірше — із соціальним добробутом, міжнародною торгівлею і управлінськими методами в бізнесі (57-е місце), інституційною структурою та бізнес-законодавством (56-е місце), а також продуктивністю і ефективністю (54-е місце).

Експерти вважають, що ключовими викликами для Росії в 2017 році в плані конкурентоспроможності будуть посилення державного сектору, санкції і волатильність нафтових цін, високі процентні ставки і зміцнення рубля, скорочення фінансових резервів уряду, а також соціальна нестабільність напередодні президентських виборів і терористична загроза.


Немає коментарів:

Дописати коментар