четвер, 1 червня 2017 р.

У США хочуть розширити санкції проти РФ

У верхній палаті Конгресу США готують проект закону, спрямований на посилення економічних санкцій проти Російської Федерації.

До такого кроку сенаторів спонукало продовження агресивних дій Москви в Сирії та на українському Донбасі, а також атаки російських хакерів в Сполучених Штатах.

Ініціатива, яка належить голові банківського комітету Сенату Майку Грапо (штат Айдахо) і демократу Шеррод Браун (штату Огайо) буде спрямована на такі галузі, як виробництво металу, добування корисних копалин і залізнична індустрія Росії.

У комітеті зазначають, що, незважаючи на вже введені санкції, РФ так само проявляє ворожість і непокірність, здійснює воєнну і кібернетичну агресію, а також застосовує економічні методи з метою нашкодити США і розколоти їх союзників.

Дана ініціатива показує, що частина Конгресу не згодна з планами адміністрації Трампа налагодити відносини з Кремлем.

Питання посилення антиросійських санкцій порушували в Сенаті раніше як демократи, так і республіканці, після того як на початку року стало відомо про втручання Москви в президентські вибори.

Крім введення нових санкцій, планується посилити вже діючі обмеження щодо енергетичних проектів в Росії, а також щодо боргового фінансування ключових секторів економіки.

Нагадаємо, що необхідність введення нових санкцій стала очевидною після публікації даних про втручання Росії у виборчий процес в 2016 році.


Немає коментарів:

Дописати коментар