четвер, 31 березня 2016 р.

Порошенко прибув із робочим візитом у США

Президент України Петро Порошенко прибув із робочим візитом у США. Порошенко виступить на Форумі «Боротьба України за свободу, що продовжується» та говоритиме із представниками американського Конгресу про впровадження нового санкційного списку «Савченко-Сенцов». На 1 квітня запланована участь глави держави у Саміті з питань ядерної безпеки.

Порошенко подякував владі США та українцям, які, перебуваючи в Америці, підтримують Україну.

«Поки не буде встановлено стабільного миру на Донбасі та відновлено український суверенітет над Кримом — санкції проти РФ мають бути подовжені. Сподіваємось, що США та ЄС підтримають список «Савченко-Сенцова», який запровадить санкції проти осіб, причетних до фабрикування справ українців», — йдеться у повідомленні на офіційній сторінці глави держави у Facebook.


Сьогодні, 31 березня, Порошенко зустрінеться в Білому домі з Віце-президентом США Джозефом Байденом для обговорення нинішньої ситуації в Україні. У цей же день він візьме участь у робочому обіді з Президентом США Бараком Обамою, організованим для глав делегацій Саміту з питань ядерної безпеки.

Основна частина Саміту проходитиме в п’ятницю, 1 квітня. Учасники зустрічі виступатимуть на пленарній сесії та, як очікується, ухвалять коротке комюніке за підсумками роботи. Як відомо, Росія відмовилась від участі у Саміті.

Станом на 5 годину ранку, за Києвом, Порошенко встиг озвучити у США ключові питання: повернення полонених, вибори на Донбасі. Також глава держави закликав Америку підтримати санкційний список «Савченко-Сенцова».

Нагадаємо, напередодні візиту Порошенка у США з’явилась інформація про обмеження часу на його виступ у Капітолії. Організатори заявили про посилені заходи безпеки після нещодавньої стрілянини у Капітолії.
 http://www.global-analityk.com/noviny/%D0%BF%D0%BE%D1%80%D0%BE%D1%88%D0%B5%D0%BD%D0%BA%D0%BE-%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%B1%D1%83%D0%B2-%D1%96%D0%B7-%D1%80%D0%BE%D0%B1%D0%BE%D1%87%D0%B8%D0%BC-%D0%B2%D1%96%D0%B7%D0%B8%D1%82%D0%BE%D0%BC-%D1%83/

Немає коментарів:

Дописати коментар